rawrr
ENTRY ABOUT LINKIES STUFF TWITTER FACEBOOK BLOGSKIN +FOLLOW
Owner


Hi ! Selamat Datang . Nak exchange links boleh tinggalkan di kotak cbox !


Chatbox


Family



Wishlist !!

sekolah rendah
sekolah menengah
Universiti
Berkerjaya

D' Credits
♥♥♥♥♥
Cita-citaku Menjadi Seorang Guru
Monday, 26 January 2015 • 05:35 • 0 comments
Tengok tajuk tu . Ha Ha Ha . Jangan gelak taulah lawak . Hmm , cita-cita aku memang nak jadi seorang guru . Cikgu sains dan matematik . Mana2 pun boleh . Bayangkan budak2 panggil aku 'Cikgu Hafiz' . Hahaha . lol . Jadi dalam meniti hari nak jadi cikgu ni kan , ada beberapa laluan yang aku kena lalui . Laluan2 ni pun aku dapat dari blog Cikgu Hailmi . Jadi janganlah bash kalau post ni ada persamaan dengan post Cikgu Hailmi ok ?




 1. Laluan SPM - IPG - SK

2. Laluan SPM - Matrikulasi - Universiti - SMK

3. Laluan SPM - STPM - Universiti - SMK

4. Laluan STPM - Universiti - SMK

5. Laluan Diploma - Universiti - SMK

6. Laluan Ijazah - DPLI - SMK

7. Laluan Ijazah - KPLI - SK

8. Laluan Ijazah - JQAF - SK

9. Laluan Ijazah - MRSM

10. Laluan Ijazah - Sekolah Swasta

11. Laluan Ijazah - Teach for Malaysia - SMK/ SK



Akhirnya, doakanlah semoga aku dapat menjadi seorang guru yang cemerlang.




PAST • FUTURE